Tunnisteet

Sisällön tarjoaa Blogger.
lauantai 8. joulukuuta 2012

Maksaa venetsialaiseen tapaan

Maksa maistuu sekä minulle että Mikolle. Tässä yksi resepti jaettavaksi maksanystävien kanssa. :)

500 g naudanmaksaa
2 sipulia
1 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl voita
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl valkoviiniä
1 rkl lihafondia
10 salvianlehteä

Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna persilja. Sulata voi pannussa, lisää öljy. Hauduta sipuli pannussa kullankeltaiseksi. Lisää persilja ja sekoita. Nosta pannu hetkeksi levyltä ja työnnä sipuli-persiljaseos pannun toiselle reunalle.

Laita paistinpannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet pannuun. Ruskista ne nopeasti molemmin puolin siten, että vain pintaa saa värin. Mausta maksa suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja lihafondi pannuun, sekoita. Anna maksan kypsyä pari minuuttia. Hienonna salvianlehdet ja lisää ne pannuun. Tarjoa maksa heti perunan, pastan tai polentan kanssa.


0 kommenttia: