Tunnisteet

Sisällön tarjoaa Blogger.
lauantai 8. joulukuuta 2012

Viikonlopun kiireetön ankankoipipata talvivihanneksilla

Lunta on satanut jo melkoiset kinokset täällä Helsingissä ja mikä olisikaan mieltälämmittävämpää, kuin pataruoka? Viikonloppuisin voi helposti käyttää ruoan laittoonkin enemmän aikaa kuin arkena ja me päätimme myös samalla kokeilla meille uutta raaka-ainetta ruoan laitossa; ankkaa. Seuraavasta reseptistä riittää mukavasti kahdelle hengelle.

2 sulatettua ankankoipireittä (näitä saa ajoittain myös Lidl:in pakastealtaasta)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 rkl voita
4 perunaa (esim. Nicola)
1/2 fenkoli
2 porkkanaa
200 g lanttua
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
5 timjaminoksaa
1 laakerinlehti
6-10 maustepippuria
5 dl vasikan- tai lintulientä (fondista tai liemikuutiosta)
1 dl kuivahkoa valkoviiniä

Laita uuni lämpeämään 150 asteeseen. Hiero 1 tl suolaa mustapippuri ankankoipien molemmille puolille. Lämmitä voi paistinpannussa. Ruskista koipia molemmin puolin noin 5 min ja nosta sitten lautaselle odottamaan. 

Kuori perunat ja leikkaa ne fenkolin kanssa lohkoiksi. Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa ne 5 cm:n tangoiksi. Kuori salottisipulit. Lado perunat, fenkoli, porkkana, salottisipuli ja lanttu kannelliseen pataan. Ripottele 1 tl suolaa päälle ja sekoita kasvikset. Kuori ja litistä valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja lisää pataan. Nosta ankankoivet päällimmäiseksi. Sido timjaminoksat paistilangalla kimpuksi. Pane yrtttikimppu, laakerinlehti ja maustepippurit pataan. Kaada liemi ja viini päälle. Nosta kansi päälle ja kypsennä uunissa noin 2 tuntia. Ota kansi pois ja pidä pataa uunissa vielä 15 min. 

Kuvan ankankoipipata valmiina siirtymään uunin lämpöön.


0 kommenttia: