Tunnisteet

Sisällön tarjoaa Blogger.
sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kreikkalaisia herkkuja


Keftédes eli yrttilihapullat

4 annosta



1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä

400 g karitsan tai lampaan paistijauhelihaa

2 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä, kuten persiljaa, minttua ja rosmariinia

ripaus kanelia ja kardemummaa

1 tl suolaa ja sokeria

ripaus rouhittua mustapippuria

1 kananmuna

öljyä paistamiseen



Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetken aikaa oliiviöljyssä pannulla. Sekoita jauhelihaan yrtit, sipuliseos, mausteet ja kananmuna. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Kuumenna öljy paistinpannulla. Kypsennä pyörykät öljyssä kauniin ruskeiksi.



Tsatsikikastike

4-6 annosta



5 dl maustamatonta jogurttia

1 kurkku

4 tl suolaa

2 tl viinietikkaa

ripaus mustapippuria

4 murskattua valkosipulinkynttä

1 rkl oliiviöljyä



Vuoraa siivilä tai kahvinsuodatin suodatinpaperilla. Valuta jogurtti siivilän läpi kiinteämmäksi pari tuntia. Voit myös käyttää kiinteämpää jogurttia, kuten turkkilaista jogurttia. Raasta kurkku ja sirottele suola raasteen päälle. Anna kurkun mehustua hetken aikaa. Puristele kurkkuraaste kuivaksi niin, että suurin osa nesteestä valuu pois. Sekoita jogurttiin mausteet, öljy ja raastettu kurkku. Anna kastikkeen maustua viileässä ennen tarjoilua.



 

0 kommenttia: