Tunnisteet

Sisällön tarjoaa Blogger.
maanantai 7. kesäkuuta 2010

Suklaiset kirsikka-juustokakut


6-8 kpl



Pohja

200 g suklaatäytekeksejä

100 g margariinia tai voita

3 rkl fariinisokeria

1-2 tl kanelia



Täyte

6 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g maitorahkaa

150 g ranskankermaa

1 ½ dl tomusokeria

1 ½ rkl vaniljasokeria

Puolen sitruunan mehu



Väliin

Noin 50 g suklaata

1 dl kirsikkahilloa



Päälle

Tuoreita kirsikoita

Sulkaata



Murskaa keksit monitoimikoneella tai kaulimella muovipussissa. Sulata voi. Lisää voi ja mausteet keksimurskaan ja pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Painele keksiseos muffinivuokien pohjalle (paperisia muffinivuokia käyttäessä laita vähintään kaksi vuokaa päällekkäin).



Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto, rahka ja ranskankerma. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita lopuksi seokseen vaahdotettu kerma. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sulata suklaa paksupohjaisessa kattilassa.



Lusikoi puolet täytteestä vuokiin keksipohjan päälle. Valuta päälle hieman suklaata ja kirsikkahilloa. Lusikoi päälle loput täytteestä ja koristele pinta vielä lopulla suklaalla raidoittamalla. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakut juuri ennen tarjoilua tuoreilla kirsikoilla, halutessasi voit siivilöidä päälle hieman tomusokeria. 

0 kommenttia: