Tunnisteet

Sisällön tarjoaa Blogger.
torstai 30. heinäkuuta 2015

Juustoöverit kalasopalla

Vielä noin vuosi sitten en syönyt kalaa. Yhtään. Missään muodossa. Selityksenä tähän tarjoan aina kotona ollutta ylitarjontaa kalaruuista isäni ylitsevuotavan runsaan kalastusharrastuksen takia, mutta tosellisuudessa en oikein pitänyt kalan mausta. Niinpä lähes koko elämäni olen vältellyt kalaruokia, kunnes noin vuosi sitten päätin tutustuttuammme Anton & Antonin ruokakassipalveluun yrittää taas totuttaa itseäni vesiniljakkeisiin.

Sittemmin lohesta onkin sitten tullut vahva suosikki proteiinin lähteiden joukossa. Yksi suurimmista suosikeistani onkin lohikeitto (mikä on hieman ironista: kalakeitto oli vielä jokin aika sitten ehkä suurin inhokkiruokani) ja sitä onkin tullut valmistettua jokusen kerran. Nyt kesäloman kunniaksi päätimme vetää tämän herkun ihan överiksi, kun kerran kaapissa roikkui edellisestä ruuasta ylijäämänä puolikas kylmäsavulohen file.



(todella) juustoinen kylmäsavulohikeitto

750g peruna-keittojuuressekoitusta
200g kylmäsavulohta
7,5dl vettä
2,5dl sipulikermaa
1/3 paketti viherpippurikoskenlaskijaa
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
Pippuria
1,5 kasvisliemikuutio

Vesi kattilaan, mukaan liemikuutiot ja pippurit. Yleensä kaikissa keitto-ohjeissa sanotaan, että 3-5 pippuria ja ne lisätään vasta lopoumetreillä. Meillä ei, eli runsaasti (10-15) pipouria ja hti ensimetreillä joukkoon, kerkiää sitten makukin vähän irtoamaan.

Kun vesi kiehuu, lisäillään kasvikset. Keitellään kasviksia 10 minuuttia.

Lisätään juusto, kannattaa repiä juustoa vähän pienemmiksi paloiksi. Lisätään myös sitruunan kuori ja lohet. Keitellään taas 5 minuuttia.

Lisäillään kerma ja sitruunan mehu. Kuumennetaan kiehuvaksi.

Kaveriksi voikin sitten tehdä näkkileipää (sitä pientä pyöreää), jonka päällä vaikkapa kylmäsavuhevosta. Soppaan voi halutessaan ripotella päälle hieman aromisuolaa.

0 kommenttia: